«Полтавагазвидобування» запустить 26 нових газових свердловин в 2017 році

Читать на русском
Полтавагазвидобування збирається ввести в експлуатацію 26 нових свердловин до кінця 2017: з ними сумарний видобуток газу підприємства складе близько 2 мільйонів кубометрів газу.
фото: Eircenter.com

«Полтавагазвидобування» збирається ввести в експлуатацію 26 нових свердловин до кінця 2017: з ними сумарний видобуток газу підприємства складе близько 2 мільйонів кубометрів газу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАТ «Укргазвидобування».

«Газопромислове управління Полтавагазвидобування до кінця 2017 планує ввести в експлуатацію 26 нових свердловин, очікуваний сумарний дебіт яких складе близько 2 млн кубометрів газу», – розповіли в компанії.

У першому кварталі 2017 року «Полтавагазвидобування» вже освоїли 7 свердловин, ще 6 були виведені з недіючого фонду.

Також завдяки технології колтюбінга підприємство видобуло 1,2 мільйони кубометрів газу з 23 свердловин.

«Оскільки в першому кварталі роботи по стабілізації видобутку на свердловинах виконані успішно, плани на другий квартал не менш амбітні і масштабні: фахівці планують провести операції по колтюбінгу на 25 свердловинах», – розповів заступник головного інженера ГПУ «Полтавагазвидобування» Антон Москвітін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір в 2018 році ввести єдину ренту на видобуток газу в 12% і за рахунок цього збільшити обсяг державної видобутку до 20 мільярдів кубометрів на рік.

Раніше в «Укргазвидобуванню» розповіли, що в Харківській області знайшли нове родовище газу зі значними запасами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: