Французи передали Україні обладнання для дистанційного розмінування

Читать на русском
Системи «CTS Lance» дають можливість знешкоджувати вибухонебезпечні предмети на відстані 150 метрів.

Уряд Франції передало українській Державній службі з надзвичайних ситуацій три системи «CTS Lance». Вони дають можливість знешкоджувати вибухонебезпечні предмети на відстані 150 метрів.

Як повідомляє кореспондент «Укрінформу», в церемонії передачі обладнання брали участь посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та керівництво ДСНС, передає «Слово і Діло».

«Ці системи допоможуть убезпечити наших піротехніків під час розмінування територій, захоплених терористичними угрупованнями на Сході України», - зазначив начальник управління піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар.

Він додав, що з 2014 року піротехніки очистили 17,7 тис. га в Донецькій і Луганській областях та знешкодили 106 тисяч різних вибухових предметів, серед яких 800 - особливо небезпечні.

«Зараз небезпечні предмети знешкоджують за допомогою вибухівки, що не завжди просто і безпечно. За допомогою нового обладнання наші фахівці зможуть це робити на відстані 150 метрів», - сказав Бондар.

Нове обладнання ДСНС передасть у Міжрегіональний центр швидкого реагування, Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування, а також у навчальний центр Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

Зазначимо, британська організація HALO Trust, обезвреживающая наземні міни і боєприпаси, склала список найбільш небезпечних ділянок на тимчасово-окупованих територіях сходу України.

За словами міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, військовим саперам знадобиться близько 10-15 років для повного розмінування територій Донбасу.

Раніше повідомлялося, що НАТО виділить понад мільйон євро на розвиток служби по розмінуванню ДСНС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: