Українські банки відмовляються обслуговувати клієнтів з ID-паспортами

Читать на русском
Українські банки відмовляються обслуговувати клієнтів на підставі ID-карти — пластикового посвідчення особи нового зразка, яке замінює паспорт «у формі книжечки».

Українські банки відмовляються обслуговувати клієнтів на підставі ID-карти – пластикового посвідчення особи нового зразка, яке замінює паспорт «у формі книжечки».

Про це повідомляє Держміграційна служба, передає «Слово і Діло».

«У ДМС надходить велика кількість звернень з приводу відмови з боку працівників банків обслуговувати клієнтів з ID-картами. Мова, зокрема, йде про видачу споживчих кредитів, зокрема, у торгових мережах побутової техніки. У той же час, пред'явлення паспорта «у формі книжечки» до подібних проблем не призводить», — йдеться у листі Держміграційної служби заступнику голови НБУ Якову Смолію.

Ощадбанк виграв суд проти СбербанкуГосподарський суд Києва виніс рішення, згідно з яким були визнані недійсними десять торгових марок Сбербанку і задоволено вимогу про заборону використовувати торговельну марку Сбербанк.

Держміграційна служба, яка випускає ID-карти, на підставі скарг громадян склала список найбільш консервативних банків і попросила НБУ вплинути на них.

За даними ДМС, найбільш часто скарги з приводу ID-карт надходять на ОТП Банк, Ідея Банк, ПУМБ і Альфа-Банк.

Нагадаємо, з 1 листопада 2016 року всі українці можуть оформити ID-паспорти. Нові паспорти являють собою пластикову карту, що містить електронний носій інформації, на якому записана інформація про біометричні дані власника документа. Такий документ повинен бути краще захищений від підробок і виключити можливість користування іншою людиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: