Рева повідомив, хто отримає пенсію після реформи

Читать на русском
Міністр соцполітики Андрій Рева повідомив, коли подасть у Раду законопроект щодо пенсійної реформи, і якими будуть нові умови отримання пенсії.
Андрій Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що збирається подати в Раду закон про пенсійну реформу в травні 2017 року.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

Міністр заявив, що Міжнародний валютний фонд, однією з умов співпраці з яким було проведення в Україні пенсійної реформи, з розумінням поставився до того, що процес впровадження реформи може затягнутися.

Уряд зводить пенсійну реформу суто до графіку підвищення пенсійного вікуГолова Комітету економістів України оцінив ситуацію з дефіцитом Пенсійного фонду і пенсійну реформу.

«Пенсійна реформа повинна вступити в силу з 1 січня 2018 року. Щоб все підготувати, необхідно, щоб відповідний законопроект був прийнятий раніше. Я думаю, що законопроект підготуємо і подамо в травні. Відкладати вже неможливо», - розповів глава Мінсоцполітики.

Рева заявив, що ключовим у проекті пенсійної реформи, яку уряд запропонує Верховній Раді, буде посилення вимог до страхового стажу.

«Виходимо з того, що пенсію потрібно заробити - ви повинні мати відповідний страховий стаж. Просто сказати, що мені 60 років - платіть мені пенсію, вже буде неможливо... Щоб були гідні пенсії, потрібно посилити вимоги щодо страхового стажу наших громадян. В цьому і була різниця нашої позиції від МВФ», - сказав Рева.

Також нагадаємо, що міністр соціальної політики Андрій Рева назвав суму максимальної пенсії в Україні на сьогоднішній день. А у Порошенка прогнозують підвищення пенсійного віку через п'ять років.

Віце-прем'єр-міністр із соціальних питань Павло Розенко розповів, що українські пенсіонери зможуть передавати свої пенсії у спадок після запровадження накопичувальної системи.

22 березня 2017 року Андрій Рева пообіцяв, що найближчим часом мінімальна пенсія становитиме 1247 гривень та не буде меншою за прожитковий мінімум. Побачимо, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: