НАБУ знайшло сліди української корупції в 41 країні

Читать на русском
Слідчі НАБУ встановили компанії з 10 країн світу, які були залучені до виведення багатомільярдних коштів з України.

Слідчі НАБУ встановили компанії з 10 країн світу, які були залучені до виведення багатомільярдних коштів з України.

Детективи бюро здійснюють досудове розслідування у 319 кримінальних процесах.

Національне антикорупційне бюро України направило 161 клопотання про міжнародну правову допомогу в компетентні органи 41 держави, найбільше - в Латвію, Великобританію, Австрію, Швейцарію та Кіпр.

Географія звернень охоплює майже всі континенти, повідомляє прес-служба НАБУ, інформує «Слово і Діло».

У бюро зазначили, що іноземні банки і компанії причетні до завдання понад третини всіх збитків від злочинів, які розслідує НАБУ.

«Зараз детективи НАБУ встановили комерційні структури щонайменше з 10 країн світу, за участю яких з України було виведено понад 2,27 млрд гривень, 428 млн доларів, 4,3 млн євро і 825 тисяч фунтів стерлінгів», - йдеться в повідомленні.

Дворіччя НАБУ: про таке ми мріяли?На жаль, список досягненнь Національного антикорупційного бюро за два роки роботи досить скромний, зате скандалів навколо цього органу – хоч відбавляй, констатує журналіст Максим Кречетов.

За даними НАБУ, кінцевими бенефіціарами іноземних компаній-учасниць корупційних схем найчастіше є громадяни України, а самі компанії, зазвичай, виконують роль посередника, який за сприяння топ-менеджменту держпідприємства купує його продукцію за цінами нижче ринкових або навпаки - постачає обладнання або сировину для потреб ДП за завищеними цінами.

У НАБУ додали, що його детективи здійснюють досудове розслідування у 319 кримінальних процесах (станом на 31 березня 2017 року). Сукупний розмір предмета злочинів, які розслідуються, перевищує 85 млрд гривень.

Раніше в НАБУ розповіли про розслідування 49 справ по корупції на держпідприємствах і сумі збитків.

Нагадаємо, глава САП Холодницький звинуватив Національне антикорупційне бюро в розголошенні таємниць слідства і в надмірному піарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: