Литовські інструктори будуть навчати українських військових

Читать на русском
Литовські інструктори приїдуть в Україну, щоб навчити українських військових. Навчання проходитимуть у Львівській області.
Навчання українських війських

Литовські інструктори приїдуть в Україну для того, щоб навчати українських військових.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення Міноборони прибалтійської республіки.

Як вказало Міноборони, «в складі групи - військовослужбовці батальйону ім. Князя Вайдотас, штабу мотопіхотної бригади Gelezinis Vilkas («Залізний вовк»), представники підрозділів логістики та розвідки».

Протягом трьох місяців литовські офіцери будуть займатися навчанням українських військовослужбовців у Навчальному центрі міжнародних миротворчих сил на полігоні Яворів на Львівщині, інформує військове відомство.

В Україні литовські офіцери і утер-офіцери приєднаються до очолюваної США багатонаціональної програмою підготовки українських військових, а також проводитимуть їх індивідуальну та колективну підготовку, візьмуть участь у стрільбах.

Нагадаємо, що нещодавно Національна гвардія України отримала на озброєння бронеавтомобіль «Козак-5». 12 квітня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про те, що Україна відновлює ракетний щит, який має стати частиною єдиної системи забезпечення безпеки на європейському континенті.

Слід зазначити, що в березні спікер українського парламенту Андрій Парубій висловив побоювання стосовно можливої атаки на Україну з території Росії і Білорусі одночасно.

10 серпня 2016 року голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, запевнив, що південний кордон України витримає будь-які атаки зі сторони агресора, як з моря, так і з суходолу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: