Порошенко прокоментував рішення Міжнародного суду ООН за позовами України до РФ

Читать на русском
Суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію за позовами України проти Росії. Порошенко сподівається на успішне розгляд.

Президент України Петро Порошенко прокоментував проміжне рішення суду ООН в Гаазі за позовами України проти Росії.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Сьогоднішнє рішення в Гаазі є багатообіцяючим, коли по обом судовим позовам судом було визнано юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі. Ми впевнені в тому, що сьогодні ми на правильному шляху і сподіваємося на успішний розгляд зазначених позовів»,- сказав Порошенко журналістам у Лондоні.

Гаага розглядає події Майдану, Донбасу та Криму в одному досьє – ГПУУ Генеральній прокуратурі України розповіли про розгляд Міжнародним судом справ Майдану, Донбасу та окупації Криму.

Нагадаємо, що 19 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі погодився на запровадження тимчасових заходів у справі «Україна проти Росії» у питанні дискримінації національних меншин у Криму.

Суд також зобов'язав Росію відновити Меджліс і утриматися від обмежень для кримських татар у представництві своїх інтересів.

У той же час Міжнародний суд ООН в Гаазі відмовився від тимчасових заходів проти Росії за позовом України про тероризм. «Україна не виконала тих стандартів доказової бази, щоб довести умисність перерахування коштів», - сказав представник суду, маючи на увазі перерахування грошей так званим «ДНР» і «ЛНР» з боку Росії.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав 6 березня до розгляду позову України, що вимагає притягнути до відповідальності Росію «за підтримку терористів» на сході України і за дискримінаційні дії в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: