Поліцейські в Одесі і на Прикарпатті погоріли на хабарах

Читать на русском
В Івано-Франківській області неправомірну вигоду вимагав в.о. начальника сектору дозвільної системи, а в Одесі до незаконного збагачення вдалися дільничний офіцер і слідчий поліції.

Правоохоронці викрили уна хабарництві двох поліцейських в Одесі і одного - в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Слово і Діло».

В Івано-Франківській області в.о. начальника сектору дозвільної системи був викритий в систематичному вимаганні за отримання дозвільних документів на зброю. Від одного з чоловіків, який мав намір оформити дозвіл на травматичну зброю, капітан поліції зажадав 9000 гривень. Заявник приніс гроші поліцейському в службовий кабінет. 30-річний чиновник був відразу затриманий спільними зусиллями оперативників внутрішньої безпеки поліції, УСБУ та прокуратури Івано-Франківської області.

В Одесі місцевому Управлінню Департаменту внутрішньої безпеки стало відомо, що дільничний офіцер Приморського відділу поліції стягує плату з осіб, умовно звільнених від покарання. Наприклад, за надання дозволу піднаглядним особі на проживання не за місцем реєстрації поліцейський вимагав кілька тисяч гривень. Згода на виїзд одного з одеситів за межі міста старший лейтенант оцінив у 10 000 гривень. Сім тисяч отримав під час першої зустрічі, а потім - ще три. Після отримання останньої суми хабара був затриманий спільними діями працівники Одеського управління ДВБ НПУ, Служби безпеки України та обласної прокуратури, які вилучили у нього речові докази.

Ще одного одеського поліцейського затримали з хабарем в іноземній валюті. Затриманий - 25-річний слідчий Біляївського відділу поліції Одеси. У його провадженні виявилися матеріали з розслідування крадіжки групою осіб металобрухту на водонапірній вежі. Серед фігурантів справи - 24-річний місцевий житель. Під час спілкування з його батьком поліцейський акцентував, що може допомогти уникнути відповідальності його сина за 500 доларів США.   Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Санкція статті, яка їм інкримінується, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Прокуратура Київської області спільно з співробітниками Служби безопаности України викрила керівника регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській області та його заступника на хабарі в розмірі 32 тисяч гривень.

Також суд в Києві заарештував начальника одного відділів структурного підрозділу Нацполіціі за вимагання і хабар в 120 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: