Суд заарештував групу «чорних трансплантологів»

Читать на русском
Громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угруповання, що вербувало громадян для трансплантації органів, обрано запобіжний захід утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень.

Суд заарештував двох громадян Туреччини і двох українців, підозрюваних у вербуванні людей для трансплантації органів. Трьом з них суд визначив в якості альтернативи внесення застави.

Про це повідомила прокуратура Київської області, передає «Слово і Діло».

«Завдяки прокуратурі Київської області громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угруповання, що вербувало громадян для трансплантації органів, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень. Другий громадянин Туреччини також буде перебувати під арештом з альтернативою внесення застави у розмірі 32 млн гривень. Громадянці України обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави, а громадянину України - без альтернативи внесення застави», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всім чотирьом повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Правоохоронці повідомляли, що злочинна група діяла з вересня 2015 року. За версією слідства, підозрювані шукали потерпілих через інтернет, причому перевагу віддавали людям в скрутному становищі.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

У квітні 2016 року Верховна Рада України прийняла законопроект №2386а-1 про трансплантацію органів, який пропонує встановити презумпцію дозволу на донорство померлих людей.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун виступає за якнайшвидше прийняття закону про трансплантацію органів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: