Співробітники Нацполіціі затримали бойовика, який їхав оформляти українську пенсію

Читать на русском
Співробітники Нацполіціі Донецької області затримали бойовика, який їхав оформляти українську пенсію.
Юойовики Донбасу

**Співробітники Нацполіціі на КПВВ Мар'їнка затримали бойовика, який їхав оформляти українську пенсію. **

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію Нацполіціі Донецької області.

Зазначається, що під час перевірки на контрольному пункті пропуску поліцейські встановили, що чоловік брав участь в незаконних збройних формуваннях і служив в «Козацькому Союзі війська Донського».

Співробітники Нацполіціі Донецької області затримали бойовика, який їхав оформляти українську пенсію.

49-річний мешканець Донецька, не маючи роботи, проживав разом з матір'ю. З жовтня 2015 року чоловік вступив в господарський взвод військової частини «Козачого Союзу війська Донського», який знаходився в колишньому приміщенні музичного училища по вулиці Бакинських Комісарів.

Вдень чоловік виконував дрібну роботу, а вночі зі зброєю ходив в караули і охороняв периметр військової частини. Бойовику обіцяли платити 200 доларів США, однак за три місяці служби він не отримав нічого.

Весь час він знаходився на території окупованого Донецька і перебивався тимчасовими заробітками, а недавно вирішив поїхати в Курахово, щоб оформити собі пенсію.

При перетині КПВВ Мар'їнка чоловік був затриманий поліцейськими.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Нагадаємо, що сьогодні з початку доби в результаті бойових дій четверо українських військовослужбовців Збройних сил України були поранені.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг назвав конфлікт в Донбасі болотом, в якому застрягла величезна кількість жителів регіону.

Зазначимо, що 5 листопада 2016 року голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський запевнив, що до кінця 2016 року будуть здані в експлуатацію мости в Семенівці (біля Слов’янська), Закітному (біля Сіверська) та міст на околиці Сіверська (по дорозі на Званівку) та виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: