Яценюк vs. Гройсман: чий Кабмін встиг більше за перший рік роботи?

Читать на русском

Рівно рік тому, 14 квітня 2016 року, повноваження вищого органу виконавчої влади – Кабінету міністрів України – перейшли до Володимира Гройсмана та його команди. Змінився, щоправда, не весь склад уряду, а лише 12 із 21 його члена. Так, зберегли посади, які обіймали в другому Кабміні Арсенія Яценюка, Арсен Аваков, Павло Петренко, Геннадій Зубко, Павло Клімкін, Степан Полторак, Ігор Жданов і Юрій Стець; ще двоє урядовців перейшли до нового уряду в новому статусі: екс-міністр культури В’ячеслав Кириленко та колишній міністр соцполітики Павло Розенко стали віце-прем’єрами.

Увесь цей час «Слово і Діло» спостерігало за перипетіями довкола будинку на Грушевського, і сьогодні, в день річниці уряду Гройсмана, вирішило показати, як відрізняється відповідальність двох останніх складів Кабміну. Для дослідження ми обрали позначку в один повний рік. Скільки обіцянок за рік встигли роздати й виконати міністри під керівництвом Яценюка? Чи вдалося підопічним Гройсмана перевершити попередників?

Відповіді – в інфографіці «Слова і Діла».

Рівень відповідальності уряду Гройсмана за перший рік роботи склав усього 27%, тоді як міністри Яценюка встигли за цей самий період виконати 40% обіцяного. При цьому попередній уряд дав у сумі 615 обіцянок, тоді як міністри уряду чинного – дещо менше, всього 551.

Щоправда, коли йдеться про особисту відповідальність, то тут перевага вже на боці Гройсмана: давши 95 обіцянок, 28 із них, приблизно 29%, він виконав. Яценюк же озвучив 143 зобов’язання, хоча виконати зміг 39, себто 27%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: