Що з обіцяного так і не виконав Парубій за рік на посаді спікера Верховної Ради

Читать на русском

Сьогодні спікер українського парламенту Андрій Парубій відзначає рік на своїй посаді: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, які свої обіцянки він так і не виконав, а яких – дотримав.

Сьогодні спікер українського парламенту Андрій Парубій відзначає рік на своїй посаді: Слово і Діло підготувало інфографіку про те, які свої обіцянки він так і не виконав, а які – дотримав.

За рік на своїй посаді Парубій встиг дати 32 обіцянки, причому дотримав більше, ніж провалив, - десять виконаних проти восьми провалених. Таким чином, рівень відповідальності політика на даний момент складає 31%.

Найбільш болючою з-поміж провалених Парубієм обіцянок є питання про формування нового складу Центральної виборчої комісії під час наступної сесії ВР. Таку обіцянку він дав ще 18 липня 2016 року, пообіцявши внести відповідне питання на порядок денний у першу чергу.

Також спікер провалив свою обіцянку від 26 квітня 2016 року внести на розгляд Ради в травні минулого року питання про реформування роботи парламенту.

Крім того, Парубій не дотримав слова не ставити на переголосування схвалення Програми діяльності Кабінету міністрів України більше одного разу.

Роки йдуть, обіцянки лишаються: що політики щороку обіцяють українцям у квітніТрадиційний щомісячний огляд обіцянок від «Слова і Діла», які політики дали протягом поточного місяця в попередні роки.

З обіцянок, які спікеру вдалося виконати, варто відзначити введення системи штрафів для депутатів-прогульників - у разі відсутності на пленарному засіданні зарплата таким депутатам не нараховується. Також Парубій обіцяв проводити виховні бесіди з особливо злісними прогульниками.

Що стосується обіцянок Парубія, які все ще перебувають на контролі у «Слова і Діла», мабуть, найважливішою з них є обіцянка винести на голосування питання спрощення процедури залучення народних обранців до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: