У Росії хочуть заборонити поліцейським виїжджати за кордон

Читать на русском
У Держдумі РФ рекомендували прийняти в першому читанні законопроект передбачає заборону співробітникам МВС на виїзд за кордон на час служби.

У комітеті Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції рекомендували ухвалити у першому читанні законопроект колишнього депутата Дмитра Носова, який передбачає заборону співробітникам МВС на виїзд за кордон на час служби.

Раніше таку ініціативу підтримав уряд Росії, рекомендувавши визначити країни, на які передбачається поширити заборону, передає «Слово і Діло».

У Росії визнали екстремістськими зображення нафарбованого ПутінаМіністерство юстиції Росії внесло до списку екстремістських матеріалів плакат із зображенням президента РФ Володимира Путіна з нанесеним на обличчя макіяжем за натяк на нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

До того ж наголошується, що законопроект, про який згадали на тлі активізації антиурядових протестів, був внесений у парламент екс-депутатом від ЛДПР Носовим ще минулого скликання.

Він, зокрема, пропонує запровадити «тимчасове обмеження права громадянина Російської Федерації» на виїзд за кордон, якщо той є співробітником МВС або проходить цивільну службу в органах внутрішніх справ «на окремих посадах», список яких має скласти міністерство внутрішніх справ.

Крім того, в документі пропонується заборонити службу в поліції тим, хто має вид на проживання в іншій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тлі активізації протестних настроїв в РФ, пов'язаних з результатами розслідування Фонду боротьби з корупцією щодо прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, глава парламентського комітету з безпеки Василь Піскарьов і його перший заступник Ернест Валєєв запропонували дозволити поліцейським стріляти на ураження по скупченням людей і жінкам. Втім, пізніше документ було відкликано для його більш детального обговорення експертною радою.

Раніше повідомлялося, що в РФ хочуть запровадити реєстрацію у соцмережах за паспортом.

Нагадаємо у Росії узаконили застосування фізичної сили до ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: