В «Укравтодорі» незадоволені якістю ремонту понад 80% доріг у 2016 році

Читать на русском
Перевірка технічного стану доріг, які ремонтували в 2016 році, показала, що на 83 відсотках доріг роботи були проведені неякісно.

Перевірка технічного стану доріг, які ремонтували в 2016 році, показала, що на 83% доріг роботи були проведені неякісно.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державного агентства автомобільних доріг України.

«З початку березня фахівці Укравтодору та ДП «Дорцентр» провели перевірку технічного стану об'єктів поточного середнього ремонту, виконаного в 2016 році. Здійснено моніторинг на 132 об'єктах у 21 області. Результати перевірки незадовільні. На 83% об'єктів виявлені дефекти. Тільки 23 об'єкти не мають явних дефектів. Незначні дефекти зафіксовані на 57 об'єктах, суттєві – на 52 об'єктах», – повідомили в «Укравтодорі».

Найбільш поширеними дефектами після ремонту є руйнування та деформації на новому покритті, зокрема, вибоїни, тріщини, розкриття стиків, просідання дорожнього покриття, а також незакінчені роботи.

Також дефекти виникали через технічні помилки, використання невідповідних матеріалів або роботи у поганих погодних умовах.

Керівник «Укравтодору» Славомір Новак вважає, що відповідальність за технічні дефекти повністю лежить на підрядниках, причому дефекти, які з'явилися після виконання ремонту, повинні усувати підрядники за гарантією.

Нагадаємо, Державне агентство автомобільних доріг України планує створити «чорний список» підрядників, які неякісно ремонтують дороги і не усувають дефекти.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що на поліпшення якості доріг уряд минулого року виділив 10 мільярдів гривень замість заявлених 20-ти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: