У Запорізькій області після вакцинації померла маленька дівчинка

Читать на русском
У Запорізькій області маленька дівчинка померла від гострого менінгіту після вакцинації щепленням АКДС.
Щеплення АКДС

У Запорізькій області після вакцинації щепленням АКДС померла дворічна дівчинка від гострого менінгіту.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Публічні люди».

4 квітня в Гуляйполі Запорізької області померла дворічна дівчинка. Дідусь загиблої розповів, що 3 квітня, близько 20:00, у внучки різко піднялася температура. Її повезли до лікарні, де дитині збили температуру і відправили додому. Чергові сказали, що на наступний день о 8:00 прийдуть на роботу лікарі, і тоді будуть вирішувати, як лікувати дитину. Вночі дівчинці стало погано, і її машиною швидкої допомоги доставили в лікарню, а на ранок її не стало.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що в 2016 році всі закупівлі ліків будуть здійснюватися через ООН та британське закупівельне агентствоСказано 17 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Батьки кажуть, що напередодні дівчинці зробили щеплення АКДС, але в лікарні заперечують зв'язок вакцинації зі смертю дитини. У висновку про смерть вказали, що причиною смерті став гострий менінгіт. За словами медиків, від первинної госпіталізації батьки дитини відмовилися. Коли Ангеліну привезли до лікарні вдруге, дівчинку вже неможливо було врятувати. Лікарі стверджують, що щеплення могло лише послабити імунітет, і інфекція почала швидко розвиватися.

Менінгококова інфекція в медичній практиці зустрічається дуже рідко. Останній випадок в Гуляйполі був зафіксований 20 років тому, кажуть лікарі. У дітей до трьох років таке захворювання майже в 100% випадків призводить до летального результату. За фактом смерті створена спеціальна комісія і проводиться перевірка.

31 серпня 2016 року в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун запевнила, що до кінця вересня 2016 року вакцини проти поліомієліту будуть у повному обсязі доставлені в Україну і виконала свою обіцянку.

Нагадаємо, що Фонд ЮНІСЕФ планує доставити в Україну всі вакцини, які закуповує за кошти Держбюджету 2016 року, на початку літа 2017.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: