Нищук прокоментував висловлювання Дорна в росЗМІ

Читать на русском
Євген Нищук зазначив, що Міністерство культури не має важелів впливу на Дорна: Юридично ми ніяк не можемо на нього вплинути.
Євген Нищук

Висловлювання українського співака Івана Дорна в інтерв'ю російським ЗМІ міністр культури України Євген Нищук назвав неприпустимими.

Про це міністр заявив журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів у середу, 12 квітня, передає «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Мені шкода, що Іван Дорн так прокоментував. У нього може бути різна позиція його особиста, в сенсі, допомагає він або не допомагає (АТО - ред), але говорити про сварку так, ніби у нас тут нічого не відбувається - це негідно», - сказав Нищук.

Разом з тим Нищук зазначив, що Міністерство культури не має важелів впливу на Дорна: «Юридично ми ніяк не можемо на нього вплинути».

Нищук має намір у 2016 році створити Український фонд культуриСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому він висловив жаль з приводу висловлювань артиста, оскільки діячі мистецтва повинні задавати суспільству тон, в тому числі і в питанні підтримки українських вояків.

«Я можу тільки говорити, що це насправді неприпустимо, образливо», - сказав Нищук.

Напередодні український співак Дорн в інтерв'ю російському журналісту заявив, що на «Новій хвилі» в 2014 році вийшов на сцену у футболці з тризубом, щоб уникнути скандалу.

«Ми поїхали туди з «Танець пінгвіна». Далі стало питання трохи гостріше, тому що почалася підніматися сморід про те, що наша учасниця з України одягла костюм з триколором. Як же так, у нас такі проблеми, така сварка, а вона ходить у цьому спортивному костюмі... Треба було щось вирішувати. Тому я подумав, що треба їхати з українською піснею, по-перше, щоб нести культуру, раз вже така справа. А по-друге, я подумав, що треба вийти з тризубом, щоб костюм ніхто не смердів», - заявив Дорн.

Крім того, Дорн відхрестився від допомоги українським військовим, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

«Гроші давались на постраждалих в Маріуполі, коли стався обстріл. Один з волонтерів, який писав цей пост, вирішив розпорядитися цими грошима по-іншому, купив оптичний приціл і прилюдно мене подякував за це. Я сказав: «Слухай, давай як-то че-то робити, бо якось незручна ситуація вийшла», - згадав співак, зазначивши, що більше він ніколи не допомагав АТО.

Нагадаємо, СБУ заборонила в'їзд в Україну російській співачці Юлії Самойлової на три роки. Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, заявив, що Росія зможе взяти участь у " Євробаченні, якщо надішле людини, який не порушував українських законів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: