«Україна проти Росії»: Гаазький суд назвав дату першого рішення за позовом

Читать на русском
Рішення Міжнародного суду ООН про тимчасові заходи з позовом до Російської федерації через порушення нею двох конвенцій ООН буде офіційно оприлюднено 19 квітня.

19 квітня буде офіційно оприлюднене рішення Міжнародного суду ООН про тимчасові (забезпечувальні) заходи з позовом до Російської федерації через порушення нею двох конвенцій ООН.

Ця дата вказана в офіційному повідомленні на сайті суду, передає «Слово і Діло».

Україна проти Росії в Гаазі: аргументи КиєваСписок звинувачень Києва щодо Москви включає фінансування тероризму, теракти, національну дискримінацію, територіальні й економічні втрати.

«Міжнародний суд ООН - головний судовий орган Організації Об'єднаних Націй, представить свою постанову щодо прохання України про тимчасові заходи у справі про застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації», - йдеться у повідомленні.

Відкрите засідання суду розпочнеться о 16.00 за київським часом.

Це рішення не буде остаточним і не пов'язане з розглядом даної справи по суті, однак, за розрахунками Києва, стане важливою ланкою для юридичної протидії РФ.

Україна просить, щоб суд наклав на РФ офіційну заборону на військову підтримку бойовиків на Донбасі; наказав відновили діяльність Меджлісу, припинити дискримінацію кримськотатарського та українського національних меншин у Криму тощо.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» чи вдасться Україні досягти своїх цілей у Міжнародному суді в Гаазі.

Нагадаємо, Петро Порошенко закликав залучити РФ до відповідальності в Гаазі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: