Рік Кабміну Гройсмана. Міністри встигли виконати близько третини обіцянок

Читать на русском

Загальний рівень відповідальності чинного Кабінету міністрів України складає 27,2%. 86 обіцянок міністри провалили, 150 виконали й 315 перебувають у процесі виконання.

При цьому особисто прем’єр-міністр Володимир Гройсман за рік на посаді голови уряду виконав трохи менше, ніж третину обіцянок – 29,4%. Його показники такі: 6 зобов’язань не виконані, 28 виконані, 61 перебуває в процесі реалізації.

До найголовніших зобов’язань уряду, які його членам вдалося виконати, належать обіцянки Гройсмана про подвоєння розміру мінімальної заробітної плати та субсидіювання малозабезпеченого населення, міністра юстиції Павла Петренка – про запровадження електронного декларування, очільника Мінфіну Олександра Данилюка – про фінансування сектору нацбезпеки й оборони на рівні не менше 5% ВВП, а також міністра оборони – щодо зміни підходу до забезпечення харчування в ЗСУ.

Рева обіцяє, що пенсійна реформа буде запущена з січня 2017 рокуСказано 23 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

До найбільших провалів, які допустили протягом року роботи в Кабміні, «Слово і Діло» віднесло намір Петренка запустити у 2016 році Державне бюро розслідувань, Полторака – перетворити військкомати на єдині центри обслуговування військовослужбовців, глави Мінсоцполітики Андрія Реви – запустити з січня 2017-го пенсійну реформу, міністра інфраструктури Володимира Омеляна – використати для ремонту доріг минулоріч 19 млрд грн, а також голови Міненерго Ігоря Насалика – виставити на приватизацію беззбиткові шахти.

Детальніше про це, а також про обіцянки, які ще чекають на виконання – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: