Сирія врешті-решт змусить Путіна показати своє справжнє обличчя слабака

Читать на русском
Богдан Яременко

Є два загальновідомі факти, які, зараз варто нагадати та співставити. В першу чергу слід пам'ятати, що Путін блефує. У міжнародних відносинах він поводить себе як дворовий чи шкільний бузило – чіпляється, пресує.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Путін вдає з себе крутого, але варто проявити проти такого бузила реальну силу або, не дай Бог, після чиєїсь відсічі у нього з носа капне кров, стає зрозуміло, що це лише жалюгідне закомлексоване створіння», - зазначив Яременко.

По-друге, нагадує дипломат, коли НАТО розпочало бомбардування Югославії, російський прем’єр Євгеній Примаков летів до Вашингтона.

«Над Атлантикою він розвернув літак і повернувся до Москви, демонструючи, що після застосування сили проти російського союзника, Югославії, йому немає про що говорити зі США. Ось тепер сила (бомбардування) застосовано не лише проти іншого союзника Росії – Сирії, але фактично й проти самої Росії», – нагадує він, акцентуючи на тому, що 12 квітня Москву має відвідати держсекретар США Рекс Тіллерсон.

«Російська політична традиція та імідж Путіна мали би примусити їх скасувати візит. Якщо цього не станеться, то бузило, яке щойно хвалилось, що ніхто у світі нічого не може йому протиставити, виявиться звичайнісіньким жлобом та тюфяком», – вважає експерт.

Сирія провокує США та РФ до повторення «холодної війни» часів Карибської кризиПолітичний експерт пояснив, до чого може призвести новий рівень протистояння США та РФ у сирійському конфлікті.

Якщо ж цього не станеться, додав він, то це просто буде безсилою злобою, адже ракети таки потрапили в цілі, і Росія нічого цьому не змогла протиставити.

«Це далеко не кінець історії. Ні намагань Росії тиснути на світ, ні навіть війни в Сирії. Але наразі ситуація для Росії виглядає дуже непривабливо», - переконаний дипломат.

В експертному колі припускають: якщо найближчим часом не буде досягнуто політичної домовленості, то РФ може завдати симетричних відповідей Вашингтону, які полягатимуть не в атаці на американські війська, а в атаці на курдських партнерів Америки.

Як відомо, у відповідь на ракетну атаку США по сирійській авіабазі в Кремлі відключили канал зв'язку між оборонними відомствами Росії та США, яким здійснювалася координація військових дій у Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: