В Одесі сталися зіткненнями між патріотами і «куликовцями»

Читать на русском

В Одесі біля пам'ятника Невідомому матросу в парку Шевченка відбулися сутички, в результаті яких поліція затримала понад 20 людей, більшість з яких є проукраїнськими активістами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

10 квітня біля пам'ятника Невідомому матросу в парку Шевченка в Одесі відбулися сутички між проукраїнськими активістами і «куликовцямі».

Бійки не сталося, оскільки поліція не дала конфлікту розвинутися. Шістьох активістів затримали. Після затримання біля пам'ятника сталася ще одна бійка, після якої поліція затримала близько 15 активістів. Також затримали одну людину від «куликовців».

При собі у одного із затриманих знайшли димові шашки і газовий балончик.

На місце також приїхали представники українських патріотичних організацій, серед яких колишній лідер одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко

Між сторонами почалася перепалка, частина мітингувальників нецензурно висловлювалася.

Учасники мітингу почали скандувати: «Бандерівські біси, геть з Одеси!», «Одеса, вставай, Бандеру проганяй!» Та інше, а також хором співали різні радянські пісні.

Опоненти скандували: «Слава Україні!» та інші патріотичні гасла. Учасники акції звинуватили в провокації проукраїнських активістів, які в свою чергу називали мітингувальників на Алеї Слави – «сепаратистами» та «ватою».

Кілька проукраїнських активістів опинилися в гущі опонентів. У конфлікт швидко втрутилася поліція, з натовпу правоохоронці вивели кілька людей, надягли на них наручники і відвезли.

«Зараз з'ясовуються обставини того, що сталося. Поліція діяла в межах закону», – сказав начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіціі в Одеській області Іван Іщенко.

За даними Стерненко, затримані тільки представники патріотичних організацій, в числі яких «Вуличний фронт». Зараз на Аллі Слави залишається велика кількість людей: мітингувальники, проукраїнські активісти, а також поліція.

Нагадаємо, 4 квітня в Одесі активісти місцевого «Автомайдану» та інших організацій влаштували патріотичний рейд по відділеннях Ощадбанку і Альфа-банку.

У Києві 8 квітня активісти «Національного корпусу» заблокували прохід до будівлі Російського центру науки і культури, де повинен був відбутися «Тотальний диктант» з російської мови.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: