У КМДА розповіли, коли почнеться рекультивація сміттєзвалища в Підгірцях

Читать на русском
Київська міська держадміністрація планує цього року розробити план заходів, спрямованих на ліквідацію негативних наслідків існування полігону для майбутніх поколінь.
сміттєзвалище в Підгірцях

Київська міська держадміністрація планує цього року розробити план з рекультивації сміттєзвалища в селі Підгірці на Київщині.

Про це в коментарі «Укрінформу» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає «Слово і Діло».

«Передбачено в цьому році розпочати проект рекультивації, фактично – закриття карт полігону. Що таке рекультивація? Це перетворення сьогоднішньої ситуації на полігоні на екологічно безпечну. Це низкак заходів, спрямованих на ліквідацію негативних наслідків існування полігону для майбутніх поколінь», - сказав Пантелєєв.

За його словами, до рекультивації будуть залучені як вітчизняні, так і іноземні фахівці.

У Києві планують побудувати два сміттєпереробних заводиУ Київській міській державній адміністрації розповіли про ініціативу будівництва нових сміттєпереробних заводів.

«В Україні немає цивілізованої практики рекультивації полігонів. У нас є домовленість щодо виконання угоди (до жовтня 2018 року, - ред.), але роботи не завершаться в 2018 році. Це певна низка заходів, які треба здійснити», - зазначив заступник голови КМДА.

Пантелєєв також додав, що в цьому році також планується провести модернізацію існуючої станції очищення фільтрату. Після проведених робіт очікується, що потужності станції будуть збільшені в 2-2,5 рази.

За даними ПАТ «Київспецтранс», щодня в тілі полігону утворюється 200 кубометрів фільтрату. Таким чином, за 25 років експлуатації звалища утворилося не менше 1,5 млн кубометрів фільтрату.

Раніше в КМДА заявили, що розглядають варіант вивезення та захоронення сміттєвих залишків, що утворюються після переробки або спалювання, в Чорнобильську зону.

Також зазначимо, що з початку березня комунальні служби ліквідували 93 стихійні звалища.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: