За добу на Донбасі поранені четверо українських військових

Читать на русском
Протягом минулої доби бойовики в зоні проведення АТО 59 разів обстрілювали позиції українських військових.
Фото з відкритих джерел

За минулу добу проросійські бойовики в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі 59 разів обстрілювали позиції українських військових.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Епіцентром вогневого протистояння продовжує залишатися приморський напрямок. Так, орських піхотинців у Широкиному ворог обстріляв із мінометів калібру 120 мм і 82 мм та великокаліберних кулеметів, а у Водяному – з 82-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів», – повідомляється в штабі АТО.

З 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Мар'їнки. По опорних пунктах поблизу Красногоровки, Гнутового і Павлополя противник відкривав вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По захисниках Новогригорівки бив із БМП і протитанкових гранатометів. Позиції поблизу Новотроїцького обстріляв із кулеметів та стрілецької зброї. В районі Березового вів вогонь по наших воїнах із великокаліберних кулеметів.

Чому не дотримується пасхальне перемир'яШвидше за все, найближчим часом слід очікувати локальних загострень, схожих на ті, які відбувалися в грудні 2016 року на Світлодарській дузі та в січні 2017 року районі Авдіївки. На фронті триватиме позиційна війна, в ході якої сторони будуть захоплювати об'єкти в «сірій зоні».

Що стосується донецького напрямку, там захисників Верхньоторецька проросійські терористи накривали 120-мм і 82-мм мінометами. Зі 120-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів, а також озброєння БМП ворог бив по українських опорних пунктах в районі Пісок.

«Міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів застосовував проти захисників Авдіївки і Троїцького. З гранатометів і кулеметів обстрілював захисників Кам'янки і Шахти Бутівка, з великокаліберних кулеметів – захисників Опитного. Протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю застосував проти наших воїнів під Новгородським і Луганським. У районах Пісок, Зайцевого та Троїцького активізувалися ворожі снайпери», – констатували в штабі АТО.

На луганському напрямку ворог використовував проти сил АТО автоматичні гранатомети в районі Новоалександровки та стрілецьку зброю в районі Донця.

В результаті атак бойовиків постраждали четверо військовослужбовців ЗСУ, загиблих, на щастя, немає.

Нагадаємо, протягом учорашнього дня вогнева активність дещо знизилася – були зафіксовані 18 обстрілів. Тим часом у Торецьку СБУ затримала колишнього бойовика «ДНР», підозрюваного у шпигунстві на користь російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: