Понад 50% законопроектів депутати вносять, щоб виправдати свої обіцянки – Лабазюк

Читать на русском
Народні депутати вносять у Верховну Раду понад половину з усіх зареєстрованих законопроектів для того, щоб підтвердити свої обіцянки, але головне – чи буде проголосований цей законопроект.
фото: скріншот

Народні депутати вносять у Верховну Раду понад половину з усіх зареєстрованих законопроектів для того, щоб підтвердити свої обіцянки, але головне – чи буде проголосований цей законопроект.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат, член депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Та кількість законопроектів, яка вноситься… 50-60% дійсно, виключно для того щоб «Слово і Діло» чи виборці сказали: «Так. Він обіцяв – він вніс». Питання в тому, чи проголосовані ці законопроекти», – сказав депутат.

При цьому він зауважив, що значна частина законопроектів може мати привабливу назву, але невідповідний зміст.

«Так ми маємо як позитивний, так і негативний досвід, коли законопроект вноситься з гарною назвою, але насправді текст «зашитий» зовсім інший», – зазначив Лабазюк.

Нагадаємо, в лютому 2017 року Лабазюк став рекордсменом Верховної Ради за кількістю зареєстрованих законопроектів, подавши 8 документів.

Лабазюк: Більше 50% законопроектів депутати вносять, щоб потішити виборцівSlovoiDilo

В свою чергу директор, шеф-редактор аналітичного порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна зауважила, що більшість передвиборчих програм партій і окремих депутатів пишуться без наміру втілювати їх в життя.

«Програми політичних партій, програми мажоритарників часто розраховані на електоральне задоволення, тобто щоб задовольнити виборця, і більше ні для чого. І майже у кожної партії, кожного мажоритарника є такі обіцянки», – сказала вона.

При цьому Пітєніна навела кілька прикладів обіцянок політсил, які ті внесли до своєї програми, щоб потішити виборців, але заздалегідь не збирались виконувати.

«У «Радикальної партії» була обіцянка, наприклад, зробити Україну ядерною державою, повернути ядерний статус», – додала вона.

Також Пітєніна навела приклад обіцянки Лабазюка, який обіцяв допомагати молоді з першим працевлаштуванням.

Сергій ЛабазюкНародний депутат України
Лабазюк пообіцяв домогтись забезпечення першого робочого місця для молодих спеціалістівСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Така обіцянка є у 47 народних депутатів. Минула половина каденції, але досі перша робота молоді – це їх власна проблема», - зауважила шеф-редактор.

Пітєніна: програми політичних партій розраховані виключно на електоральне задоволенняSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: