У «ДНР» оголосять «призов на військову службу» через брак бойовиків – Тимчук

Читать на русском
У так званій ДНР не можуть набрати бойовиків з місцевих жителів, тому оголосять терміновий призов на військову службу.

У так званій «ДНР» не можуть набрати бойовиків з місцевих жителів, тому оголосять терміновий «призов на військову службу».

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на сторінку координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука в Facebook.

«У березні цього року був встановлений «антирекорд» останніх 2-х років по набору «військовослужбовців» з числа місцевого населення, тоді як потік найманців з РФ з початку року постійно скорочується», – розповів він.

При цьому він зазначив, що в березні з Росії в «ДНР» відправили тільки 32% від запланованої кількості бойовиків.

У зв'язку з цим, «міноборони ДНР» провело нараду щодо мобілізаційної готовності та проблем з укомплектуванням частин і підрозділів.

Через брак людей, бойовикам заборонили звільнятися за власним бажанням.

«Також за результатами наради керівництвом МО ДНР прийнято рішення звернутися до голови ДНР Захарченко з вимогою розглянути питання про введення «призову на строкову службу», – додав Тимчук.

Нагадаємо, за даними групи «Інформаційного спротиву» в окупованих районах Донецької і Луганської області спостерігається сильне зниження кількості бажаючих отримати «паспорти» невизнаних республік через чутки про затримання людей з такими «документами» на лінії розмежування.

Раніше з'явилася інформація, що на окупованій бойовиками території Луганської області зафіксовано різке зростання злочинів, скоєних бойовиками 2-го АК «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: