Moody's знизило рейтинг ПриватБанку і готується його відкликати

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг ПриватБанку з Са до С і має намір його відкликати.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг державного ПриватБанку (Дніпро) з Са до С і має намір його відкликати.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає «Слово і Діло».

Moody's виплатить близько $900 мільйонів штрафом за неправдиві рейтингиМіністерство юстиції США оштрафувало рейтингове агентство Moody's на суму понад $860 мільйонів за публікацію неправдивих рейтингів цінних паперів на ринку американської нерухомості в 2008 році.

Так, Moody's знизило довгостроковий рейтинг пріоритетної незабезпеченої заборгованості в іноземній валюті ПриватБанку до C з Ca.

Як зазначається, базова кредитна оцінка банку, довгострокові і короткострокові рейтинги депозитів у місцевій та іноземній валюті, а також її довгострокові і короткострокові оцінки ризиків контрагента не були піддані впливу вищевказаного рейтингового дії.

«Зниження рейтингу пріоритетного незабезпеченого боргу ПриватБанку до рівня C в першу чергу відображає очікування Moody's про те, що старші власники боргових зобов'язань будуть нести матеріальні збитки в результаті звільнення під заставу і конвертації в акції», - йдеться у повідомленні.

Банки скоротили борг перед НБУ 34%У першому кварталі поточного року платоспроможні українські банки скоротили заборгованість перед НБУ на 7,7 млрд грн, що склало 34 відсотки.

Як відомо, 21 грудня 2016 року ПриватБанк офіційно перейшов у державну власність, і у 2017 році заробив мільярд гривень.

Нагадаємо, у Кабміні заявили, що докапіталізують ПриватБанк майже на 10 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: