Найгучніші збройні конфлікти за участі нової поліції

Читать на русском

Вчора, 6 квітня, стало відомо про те, що співробітник Національної поліції Сергій Олійник, якого звинувачують в умисному вбивстві й перевищенні службових повноважень під час погоні за BMW 7 лютого минулого року, поновився на адміністративній посаді.

У зв'язку з цим «Слово і Діло» склало інфографіку, присвячену найгучнішим зіткненням між поліцією та правопорушниками.

Окрім цієї події, минулий рік запам'ятався й іншими схожими інцидентами. 24 серпня 2016 року в смт Криве Озеро Миколаївської області співробітники поліції виїхали на виклик про пограбування. В ході спроби затримання підозрюваного, під час якого він чинив супротив, поліцейські застосували зброю. Від нанесених травм затриманий загинув.

Через місяць, 25 вересня 2016 року, в місті Дніпро двоє співробітників поліції зупинили для перевірки автомобіль. Після цього правопорушник відкрив вогонь із вогнепальної зброї, вбивши на місці одного поліцейського й поранивши другого, котрий помер у лікарні від поранень.

Нагадаємо, 26 вересня 2016 року мер Дніпра Борис Філатов пообіцяв, що міська влада надасть матеріальну допомогу родинам загиблих у Дніпрі поліцейських.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав обіцянку про те, що райвідділ поліції Кривого Озера буде розформований і повністю оновлений. Однак зробити це йому так і не вдалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: