Після Brexit Британія збереже за громадянами ЄС право на вільний в'їзд до країни

Читать на русском
Британський прем'єр-міністр Тереза Мей обіцяє громадянам Євросоюзу право на вільний в'їзд до Великобританії після завершення Brexit.
Brexit

Громадяни Євросоюзу зможуть вільно відвідувати Великобританію навіть після виходу її з Європейського Союзу (Brexit) у березні 2019 року.

Про це заявила британський прем'єр-міністр Тереза Мей під час поїздки на Близький Схід, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Глава британського уряду визнала необхідність перехідного періоду, протягом якого компанії зможуть пристосуватися до нових реалій.

«Як тільки ми укладемо угоду, як тільки домовимося про те, якими будуть нові відносини, буде необхідно виділити час, коли бізнес і уряди пристосують системи і так далі, залежно від характеру домовленостей», – сказала вона.

При цьому британський уряд не перестає наголошувати, що Brexit дозволить Британії повністю контролювати свої кордони.

Голова Європейської ради Дональд Туск зазначив, що, хоча Євросоюз готовий обговорювати умови перехідного періоду, його основоположні принципи, включаючи свободу пересування всіх громадян ЄС і відсутність трудової дискримінації, повинні бути збережені протягом такого періоду.

Раніше Туск презентував проект стратегічного плану переговорів про вихід Великобританії з альянсу європейських країн.

Нагадаємо, 29 березня 2017 року влада Британії підписали офіційне повідомлення про введення в дію статті 50 Лісабонського договору та на офіційному початку процедури виходу країни з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: