Сапери назвали найбільш заміновані місця на Донбасі

Читать на русском
Британська організація HALO Trust, що знешкоджує наземні міни та боєприпаси, склала список найнебезпечніших ділянок на тимчасово-окупованих територіях сходу України.

Британська організація HALO Trust, що знешкоджує наземні міни та боєприпаси, склала список найнебезпечніших ділянок на тимчасово-окупованих територіях сходу України.

Про це повідомляє «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Найбільше мін на Донбасі знаходиться поблизу Маріуполя, Краматорська, Слов'янська та Станиці Луганської, повідомив Шаграманян.

З відповідною статистикою він виступив під час II Міжнародної конференції з питань військово-цивільного співробітництва.

«За нашими даними і згідно з проведеними дослідженнями, найбільше мін - в 15-ти кілометровій зоні поблизу Маріуполя, Краматорська, Слов'янська та Станиці Луганської. Крім того, там дуже багато знарядів», - розповів він.

Постійні бойові дії на донецькому напрямку заважають саперам проводити роботи по збору даних про замінування. Збір даних триває, але не в такому темпі, як планували співробітники організації.

В організації планують підготувати ще 60 українських фахівців. З огляду на це, кількість підготовлених фахівців HALO Trust складе 220 осфб. Крім того, здійснюються заходи щодо підвищення кваліфікації українських саперів.

Раніше повідомлялося, що військовим саперам знадобиться близько 10-15 років для повного розмінування територій Донбасу.

Нагадаємо, 27 березня було повністю завершено розмінування Балаклеї і прилеглих населених пунктів Харківської області, в результаті було вилучено близько тисячі вибухонебезпечних предметів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: