Датські компанії планують інвестувати в Україну – Порошенко

Читать на русском
Керівники датських компаній планують інвестувати в Україну. Порошенко поінформував представників провідних данських компаній про початок судової реформи.

Президент України Петро Порошенко заявив, що керівники датських компаній планують інвестувати в Україну.

Про це глава держави заявив на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Данії Ларсом Люкке Расмуссеном, передає «Слово і Діло».

«Я вдячний, що наша співпраця продовжиться, і за фінансову допомогу, яку Україна отримала від Данії, і двосторонню співпрацю в багатьох інших сферах. Це показник довіри з боку іноземного інвестора. 50 хвилин тому ми мали зустріч з представниками датського бізнесу, який зацікавлений і планує інвестувати в Україну», - заявив Петро Порошенко.

«Радий був почути від іноземних лідерів, що протягом останніх 2,5 років ми зробили більше в реформуванні країни, ніж було зроблено за попередні 23 роки. І щасливий бачити данських інвесторів в Україні», - заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що, незважаючи на російську агресію, Україні вдалося вийти на траєкторію макроекономічного зростання: знизити показники інфляції, запровадити реформу енергетичного сектора, створити антикорупційну структуру і розпочати процес децентралізації.

«Укроборонпром» і Литва домовилися про інвестиції у виробництво зброїДК «Укроборонпром» і Литва домовилися про поглиблення військово-технічного співробітництва та визначили перспективні напрямки вкладення інвестицій у нові спільні проекти оборонного сектора двох країн.

Порошенко також поінформував представників провідних датських компаній про початок судової реформи. На його думку, це важливо, щоб інвестори могли добитися правосуддя в суді. У зустрічі взяли участь керівники компаній Vestas Wind Systems A/S, Carlsberg Group, JYSK, Axzon та інших.

Зазначимо, Президент Порошенко сьогодні перебуває з робочим візитом в Данії, де зустрівся з королевою Маргрете і спікером датського парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: