Біля кордонів Херсонської області росіяни зосередили майже 20 тисяч військових

Читать на русском
У анексованому Криму на цю мить перебувають 24 тис. військовослужбовців Російської Федерації, 18 тис. із них – на адмінкордоні з Херсонською областю.
Фото з відкритих джерел

На сьогодні чисельність російських військових в анексованому Криму складає близько 24 тис., близько 18 тис. із них зосереджені на півночі півострова, поблизу адмінкордону з Херсонською областю.

Про це під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«На території РФ у безпосередній близькості до кордону України сьогодні розгорнуті підрозділи російських збройних сил чисельністю понад 18 тис. військовослужбовців, близько 1 тис. 370 танків і бойових броньованих машин, близько 300 артилерійських систем і систем залпового вогню, близько 700 бойових літаків і вертольотів, 24 бойових кораблі», – зазначив він.

Окупаційна влада Севастополя заговорила про компенсації за захоплені підприємстваОкупаційна влада Севастополя схвалили «проект закону», за яким збираються виплатити компенсації за захоплені підприємства: мова в ньому йде поки лише про мережу автозаправок і Севморзавод.

При цьому, за словами Руснака, загальна чисельність військ РФ на анексованій території становить 24 тис. Що стосується озброєння та техніки Чорноморського флоту РФ, розгорнутих там, за останній період до його бойового складу були введені надводні кораблі, підводні човни, озброєні крилатими ракетами, які вражають цілі на відстані 2,5 тис. км.

«Створена протикорабельна і протиповітряна оборона півострова, яка здатна вражати надводні та повітряні цілі в усій акваторії Чорного моря», – констатував заступник міністра оборони.

Відзначимо, що раніше глава Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв пообіцяв, що в разі будь-яких атак ворога з території окупованого Криму південний кордон України зможе їх витримати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: