Без МВФ українські політики крали, крадуть та будуть красти далі

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

Якщо Україні скажуть «ні» — добре від цього точно не буде, хоча, з іншого боку, критичного дедлайну для неї поки що немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівний партнер компанії Capital Times Ерік Найман, аналізуючи засідання ради директорів МВФ щодо питання надання траншу Україні.

«Цілком можливо, що затримка траншу могла бути пов'язана з тими процесами, які відбуваються в НБУ: обшуками та зміною керівництва. Якщо Україна зараз не отримала б кредит, нічого страшного не сталося. На цьому етапі потреба в цьому транші не критична, тож поки трагедії зайві. Ближче до серпня-вересня ситуація зміниться й тоді транш буде необхідний», - розповідає аналітик.

Експерт наголосив на важливості співпраці з кредиторами далі, підкресливши, що думки про припинення кредитування та боргову залежність просувають корупціонери.

Співпраця з МВФ: як Фонд урізає підтримку УкраїниПісля чергової відмови Міжнародного валютного фонду розглядати питання надання траншу Україні уряду варто замислитися про причини такої поведінки кредиторів.

«Позитивна роль МВФ полягає в тому, що, вимагаючи економічних перетворень, вони впливають на українських політиків. Без МВФ українські політики крали, крадуть та будуть красти далі», - наполіг він.

«Саме МВФ стимулює наших політиків до проведення реформ. Так, повільно і з труднощами, але цей «копняк» працює. Влада йде на переговори й це вже добре», - резюмував Ерік Найман.

Днями раніше НБУ передав уточнені макроекономічні показники Держбюджету на розгляд кредиторам. Як повідомлялося, до цього українського питання не було в порядку денному роботи МВФ до 7 квітня.

Детальніше про співпрацю України і МВФ - в матеріалі «Співпраця з МВФ. Як Фонд урізає підтримку України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: