Два роки на посаді: як виконує обіцянки чернігівський губернатор

Читать на русском

Сьогодні, 31 березня, два роки перебування на посаді відзначає голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч. З цієї нагоди «Слово і Діло» вирішило підбити проміжний підсумок роботи чиновника. Як показують результати моніторингу порталу, за цей час він реалізував понад третину власних зобов’язань, а саме 38,4%. Всього було зареєстровано 26 його обіцянок, 140 з яких він виконав. 4 обіцянки, які він дав у статусі губернатора (слід зауважити, що до цього Куліч встиг побути народним депутатом), на жаль, отримали статус «не виконано».

До останніх, зокрема, належать скорочення штату апарату ОДА на 30%, направлення на розвиток медичних закладів Чернігівської області 32 млн грн та забезпечення роботи громадської приймальні на вул. Полуботка.

Що ж до обіцянок, що були виконані, то найважливішими серед них, на думку фахівців «Слова і Діла», є такі: добудувати в 2016 році багатоквартирний будинок у Куликівці, закупити протягом 2016 року 34 шкільних автобуси та сприяти отриманню учасниками АТО з Чернігівського району земельних ділянок.

Темами, яким, судячи з публічних заяв, Куліч надає найбільше значення, є політичні процеси, соціальний захист населення та охорона здоров’я. Публічним політиком чернігівського губернатора назвати важко: зазвичай «Слово і Діло» фіксує 1-2 його обіцянки на місяць. Найбільше ж їх він дав у квітні 2015-го, що й не дивно, адже саме тоді й почалося його керівництво регіоном.

Поки що в рейтингу відповідальності голів обласних адміністрацій він перебуває на не надто високому, 14-му місці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: