В Україні 60% населення живе за межею бідності – ООН

Читать на русском
На сьогоднішні в Україні 60% населення живуть за межею бідності. Національний дохід в розрахунку на одну особу знизився за 25 років.

В Україні на сьогоднішній день 60% населення живуть за межею бідності.

Про це на прес-конференції повідомив постійний представник програми розвитку ООН в Україні Ніл Уокер, передає «Слово і Діло».

Кількість безробітних в Україні за рік зменшилася на 16%Станом на 1 лютого 2017 року порівняно з відповідною датою минулого року кількість безробітних зменшилася на 16 відсотків. Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

«Що стосується України, ми говоримо про 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб, 2,8 млн людей з інвалідністю і про те, що 60% населення перебувають за межею бідності», - сказав він.

Представляючи звіт ПРООН щодо людського розвитку, він зазначив, що «у цьому звіті є корисна інформація, яка може бути використана для України, враховуючи її специфічний контекст».

У 2017 році Україна залишиться у десятці найбідніших країн Європи. У Bloomberg's Misery Index (індекс бідності або знедоленості), заснований на прогнозах інфляції та безробіття у 2017 році, Україна займає 7 позицію за прогнозованим індексом 19, по сусідству з Іспанією і Сербією.

Тим часом у НБУ підрахували, що блокада Донбасу обійдеться Україні втратою 1,3% ВВП.

Раніше в ООН визначили рівень людського розвитку в Україні.

Нагадаємо, експерт розповів «Слову і Справі», як ООН може захистити «віджаті» підприємства Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: