Аптекарі України просять почекати з терміном набуття чинності нового Національного списку ліків

Читать на русском
Аптечна професійна асоціація України (АПАУ) звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, а також міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з проханням перенести вступ в силу положень нової редакції Національного переліку основних лікарських засобів на 1 липня.

Аптечна професійна асоціація України (АПАУ) звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, а також міністру охорони здоров'я Уляні Супрун з проханням перенести вступ в силу положень нової редакції Національного переліку основних лікарських засобів на 1 липня.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вводяться нові вимоги до цінового регулювання лікарських засобів, які увійшли в Нацперечень, відповідно до чого, аптеки зможуть реалізовувати препарати виключно після введення всіх торгових назв згідно з міжнародною непатентованною назвою (МНН) в свої інформаційні бази, а також технічної переоцінки відповідно до державних регулювань».

Уляна Супрун: головні обіцянки на чолі МОЗуУ світлі скандалу навколо в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун «Слово і Діло» вирішило навести дані про те, як чиновниця дотримує свого слова.

У АПАУ вважають, що через одночасне оприлюднення та набрання чинності нової редакції Національного переліку лікарських засобів «аптеки стали працювати з 26 березня в невизначеному полі, так як суб'єкти господарювання не встигли визначити перелік товарів, на які необхідно змінити націнку».

Громадська організація просить також дозволити аптечним установам реалізувати залишки ліків, які були внесені в нову редакцію Національного переліку по (МНН), без застосування норм постанови Кабінету Міністрів України № 955.

Нагадаємо, Гройсман анонсував появу в Україні безкоштовних ліків 1 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: