В USAID заявили, що не припиняли співпрацю з НАПК

Читать на русском
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) не зупиняє програм співпраці з Національними агентством з питань запобігання корупції (НАПК) України та готове до створення нових програм.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) не зупиняє програм співпраці з Національними агентством з питань запобігання корупції (НАПК) України та готове до створення нових програм.

Про це розповіла директор регіональної місії USAID в Україну, Білорусі та Молдові Сьюзан Фріц, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«USAID продовжує співпрацювати з Національними агентством щодо запобігання корупції. Програми стосуються фінансування політичних партій і всієї системи моніторингу і звітності. USAID продовжує працювати над цим з НАПК», – заявила Фріц.

Вона також уточнила, що «єдиний проект, над яким ми з ними працюємо, стосується політичних партій».

При цьому питанням, чи працювали USAID та НАПК над ширше коло питань раніше, вона відповіла: «Ні, таких домовленостей не було».

Таким чином, Фріц пояснила, що ніякі спільні програми не припинялися.

«Ні. Ми проводили обговорення з ними нових програм, але ми не досягли ніякого рішення, щоб просунутися вперед», – додала вона.

При цьому вона зазначила, що агентство відкрите до співпраці з новими програмами.

Нагадаємо, 28 березня член НАПК Руслан Рябошапка заявив, що USAID припинив співпрацю з НАПК через прийняття закону про е-декларування з поправками про декларування антикорупційних організацій.

29 березня голова НАПК Наталія Корчак спростувала повне припинення співпраці USAID і повідомила, що агентство продовжує давати гранти на частину проектів НАПК.

Раніше, 27 березня Президент Петро Порошенко підписав закон про електронне декларування з поправками про декларування громадських антикорупційних організацій, що викликало критику в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: