Лондон відмовив Шотландії в проведенні повторного референдуму про незалежність

Читать на русском
Уряд Британії вважає, що несправедливо просити шотландців прийняти рішення без необхідної інформації про подальші відносини з ЄС.

Уряд Британії відреагувало на заяви першого міністра Шотландії Ніколи Старджен і рішення парламенту Шотландії про повторний референдум про незалежність.

У Лондоні сказали, що переговори про проведення референдуму в кінці 2018 або спочатку 2019 вступати не будуть, повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

У Британії офіційно стартував BreхitВлада Британії підписала офіційне повідомлення про набуття чинності статті 50 Лісабонського договору і офіційний початок процедури виходу країни з Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що Парламент в Единбурзі надав Першому міністру Миколі Старджен мандат на проведення другого референдуму про незалежність Шотландії від Великобританії, який вона закликала провести у другій половині 2018-го або на початку 2019-го року.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей відвідає Шотландії, Північної Ірландії та Уельсу для того, щоб вислухати їх думку щодо Brexit. Першим у турі прем'єра стане Уельс, який переважно підтримав вихід Британії з ЄС.

Нагадаємо, що парламент Шотландії проголосував проти Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: