Підозру в злочинах на Донбасі висунули ще одному російському генералу – ГПУ

Читать на русском
Генерала підозрюють в участі в терористичній організації, веденні агресивної війни, віддачі наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням КК України.

Головна військова прокуратура України повідомила про підозру генерал-майору Збройних сил РФ Роману Шадріну.

Військовослужбовця підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації), ч.2 ст.28, ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни), ч.1 ст.438 (віддача наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) КК України, інформує «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення управління у зв'язках з громадськістю і ЗМІ Генеральної прокуратури України.    Доказами зібраними в кримінальному провадженні встановлено, що Шадрін в період з жовтня 2014 по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади і посадовими особами ВС РФ, будучи на посаді так званого заступника міністра «Міністерства державної безпеки» терористичної організації «ЛНР», брав участь у веденні агресивної війни проти України.

Зокрема, віддаючи накази учасникам терористичної організації «ЛНР», які перебували в його підпорядкуванні, він організовував артилерійський обстріл позицій Збройних сил України та інших військових формувань, залучених до проведення антитерористичної операції на території Луганської області.

Крім того, Шадрін організував викрадення цивільних осіб, в тому числі громадян РФ, їх подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними.

Підозрюваного оголошено в розшук, готується клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляє Генпрокуратура.

Нагадаємо, раніше ГПУ завершила розслідування у справі трьох «беркутівців»,які знущалися над активістами на Майдані.

Також, генеральна прокуратура встановила фігурантів у справі про збитий малайзійський Боїнг МН17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: