ГПУ заведе справу на генерала Шойгу - Луценко

Читать на русском
Луценко додав, що ГПУ заведе справи також проти зрадників, які знаходяться на території окупованого Криму і порушили свою присягу перед Україною.
Сергій Шойгу

Генеральна прокуратура України буде вести справи проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу та групи генералів, підозрюваних в скоєнні військових злочинів проти миру і людяності.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Луценко додав, що ГПУ заведе справи також проти зрадників, які знаходяться на території окупованого Криму і порушили свою присягу перед Україною.

«Це окремий напрямок нашої роботи. Думаю, що він є не тільки моральною відповіддю на злочини, але і принесе матеріальні здобутки у вигляді конфіскації майна засуджених», - підкреслив генпрокурор.

На питання журналістів, що Україні дасть засудження Шойгу крім морального задоволення, Луценко зазначив, що це перший крок до Гаазького трибуналу.

«Це не моральне задоволення. Це - перший крок до Гаазького трибуналу. І це серйозна підтримка загальносвітового антикремлівського фронту. Тому що це буде юридично встановлений факт окупації України і причетності до цього вищих посадових осіб РФ», - підкреслив генпрокурор.

Раніше, ГПУ повідомили про підозру в злочинах на Донбасі російському генералу.

Нагадаємо, справу України проти в Росії в Гаазькому суді налічує понад 800 томів матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: