ТКГ в Мінську домовилася про повне припинення вогню з 1 квітня

Читать на русском
Всі сторони Мінського процесу підтвердили готовність повністю припинити вогонь напередодні Великодня і поминальних днів.

Всі сторони Мінського процесу підтвердили готовність повністю припинити вогонь напередодні Великодня і поминальних днів.

Про це розповіла прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Напередодні великодніх свят Тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, яка набуде чинності з 1 квітня 2017 року», – написала вона.

Оліфер відзначила, що до поминальних днів планується істотно прискорити процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ і продовжити час роботи пунктів пропуску.

За її словами, Україна знову звернула увагу, що визнання РФ «паспортів» Л/ДНР, захоплення українських підприємств на неконтрольованої території і введення рубля як офіційної валюти в ОРДЛО, а також указ про псевдокордон є черговими грубими порушеннями Мінських угод і змусили Україну заблокувати рух вантажів через лінію дотику.

Також на засіданні групи Кучма вказав на те, що спроби Держдуми РФ продовжити легітимізацію «ДНР» і «ЛНР» є черговою спробою торпедувати Мінські угоди.

Крім того, в повідомленні йдеться про те, представники «влади» Л/ДНР в черговий раз відмовилися залучити до участі в процесі звільнення полонених і заручників Комітет з прав людини ООН і Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Нагадаємо, на переговорах в Мінську українська сторона в Тристоронній контактній групі вимагає скасувати указ Путіна про визнання паспортів «ДНР» і «ЛНР» і заявляє про неприпустимість захоплення українських підприємств на непідконтрольною території Донбасу.

Раніше стало відомо, що питання проведення виборів у окремих районах Донецької і Луганської областей знято з порядку денного в мінському переговорному процесі завдяки позиції української сторони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: