Петренко пропонує скасувати відповідальність за запізнення з подачею декларацій

Читать на русском
Міністр юстиції Павло Петренко запропонував Верховній Раді скасувати кримінальну відповідальність за несвоєчасну подачу електронних декларацій.

Міністр юстиції Павло Петренко запропонував Верховній Раді скасувати кримінальну відповідальність за несвоєчасну подачу електронних декларацій.

Про це він заявив сьогодні протягом засідання уряду, повідомляє «Слово і Діло».

На думку Петренка, для чиновників, які не можуть подати декларації через проблеми в роботі реєстру, потрібно скасувати кримінальну відповідальність та продовжити термін подання декларацій на 60 днів.

«Що стосується цих 400 тисяч людей, які зараз є заручниками, якщо Держспецзв'язку зможе зараз якимось чином дати можливість подати декларації... Всіх, хто не мав можливості подати декларацію, але подав чернетки, нам треба буде просити парламент, щоб він для цих людей скасував кримінальну відповідальність і дозволив подати їм декларації протягом 60 днів», – сказав Петренко.

При цьому він пообіцяв на наступному тижні винести ініціативу на розгляд Верховної Ради. Також він порадив чиновникам фіксувати свої невдалі спроби подати декларації для підтвердження таких фактів.

Крім того, Петренко розкритикував роботу Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Хочу проінформувати членів уряду, що останні фактично 6 місяців НАПК не виконував своїх функцій», – заявив він.

Глава Мін'юсту запропонував внести зміни в законодавство, які змінять схему керівництва НАПК з колегіального на одноосібне.

«Ми зараз спільно з колегами розробляємо зміни в закон, тому що дійсно закон визначає, що НАПКА є незалежним органом... він має гроші, він має всю матеріально-технічну базу, але він фактично не працює. Я вважаю, що колегіальність цього органу – це була помилка... Без змін в закон ми цю ситуацію не виправимо щодо інституційної проблеми. Я вважаю, що це повинен бути одноосібний орган, і ми це обговоримо і приймемо рішення», – зазначив Петренко.

У той же час він запропонував провести аудит роботи і технічний аудит НАПК за рік.

Сьогодні Петренко закликав державних службовців, які, відповідно до закону, повинні вперше подавати електронну декларацію, зробити це після 1 квітня з дедлайном до 1 травня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: