У НАБУ заявляють про звуження прокурорами САП кола підозрюваних у справі УЗ

Читать на русском

У Національному антикорупційному бюро України повідомили про звуження працівниками антикорупційної прокуратури кола підозрюваних у справі УЗ.
Артем Ситник і Назар Холодницький

Співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звузили коло підозрюваних у справі закупівлі металовиробів для «Укрзалізниці», закривши провадження проти начальника департаменту матеріально-технічного забезпечення УЗ.

Про це йдеться в заяві прес-служби Національного антикорупційного бюро, передає «Слово і Діло».

«24 березня безпосередньо напередодні погодження та скерування обвинувального акту до суду, Спеціалізована антикорупційна прокуратура в односторонньому порядку закрила провадження стосовно начальника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Укрзалізниця». За версією слідства, саме ця особа погоджувала закупівлю продукції за завищеними цінами», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби НАБУ, своє рішення прокурори САП із детективами НАБУ не обговорювали і постанову про припинення провадження не передавали.

«Про цей факт НАБУ стало відомо із запису в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Нагадуємо, що підозри усім шести особам були погоджені прокурорами без зауважень, не виникало у них запитань і на стадії завершення досудового розслідування», - додали в Бюро.

У зв'язку з цим працівники НАБУ звернулися за роз'ясненнями до керівника САП Назару Холодницького.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в одеській мерії.

Раніше Бюро також обшукували приміщення екс-нардепа Миколи Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: