Данилюк розповів, як ліквідують податкові інспекції по всій країні

Читать на русском
Реформа податкового блоку Державної фіскальної служби передбачає створення єдиної юридичної особи, відповідальної за податковий напрям.

Реформа податкового блоку Державної фіскальної служби передбачає створення єдиної юридичної особи, відповідальної за податковий напрям.

Про це розповів міністр фінансів Олександр Данилюк під час виступу на засіданні Кабінету міністрів, передає «Слово і Діло».

Відповідні заходи закладені у концепції реформування Державної фіскальної служби, яку у середу прийняв уряд.

Данилюк пообіцяв реформувати ДФССказано 2 липня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Реорганізацію податкового блоку ДФС пропонується здійснити в два етапи… На першому етапі районі ДПІ (Державні податкові інспекції) будуть ліквідовані як юридичні особи, та залишаються центрами обслуговування платників, що надають виключно сервісні функції», - розповів він.

«В результаті 25 юридичних осіб в податковому напрямку замість 186. Ліквідація 500 структурних підрозділів на рівні району, це 3 адміністративні підрозділи на кожну область, більше 300 підрозділів з аудиту за роботи з боргом будуть скасовані на районному рівні та передано на обласний… Районні інспекції працюють виключно як сервісні офіси. Це і є результат», - додав Данилюк.

За його словами другий етап має реалізуватися з 1 січня 2018 року.

Фінансова поліція vs. податкова міліція: що зміниться для бізнесу?Економічний експерт розповів, як працюватиме фінансова поліція, чим вона відрізняється від податкової міліції та як зміни вплинуть на бізнес.

«Будуть ліквідовані юридичні особи на обласному рівні та створено міжрегіональне головне управління ДФС. На регіональному рівні залишаються її відокремлені підрозділи. Це дозволить мати одну юридичну особу відповідальну за податковий напрям, централізувати основні функції та впровадити єдині стандарти їх виконання», - розповів він.

Він зазначив, що окрім концепції уряд приймає нормативні акти щодо першого кроку реалізації концепції.

Раніше, Порошенко пообіцяв, що РНБО розгляне концепцію реформування СБУ.

Нагадаємо, що Порошенко назвав три мети судової реформи.

Зазначимо, що у міністра фінансів Олександра Данилюка 28 обіцянок, 9 - виконаних і 4 - не виконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: