Високий суд Лондона засудив Україну до виплати тримільярдного боргу перед Росією

Читать на русском
Суд виніс остаточне рішення, яке зобов'язує Україну виплатити Росії борг за єврооблігаціями в повному обсязі. Яких-небудь додаткових слухань з даного питання в Високому суді Лондона не передбачається.

Високий суд Лондона ухвалив рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій в сумі $3 млрд і нараховані відсотки.

В результаті розгляду клопотання РФ про розгляд позову до України в прискореному порядку, суд прийняв рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити борг Росії. Про це повідомляє прес-реліз Мінфіну РФ, передає «Слово і Діло».

«Високий суд Лондона визнав відсутність у відповідача будь-яких аргументів, що спростовують доводи позивача про наявність боргу по єврооблігаціях, і, як наслідок, відсутність необхідності розгляду поданих аргументів захисту в ході повномасштабного судового розгляду, який передбачає дебати сторін. Зокрема, у винесеному рішенні суд вказав, що мова йде про вимогу виконати зобов'язання по борговому інструменту, позаяк у відповідача відсутні будь-які пропоновані розгляду в суді аргументи на користь невизнання обгрунтованості цієї вимоги», - йдеться в прес-релізі.

У Мінфіні спрогнозували дату винесення рішення суду Лондона щодо «боргу Януковича»У Міністерстві фінансів України назвали ймовірну дату винесення рішення лондонським судом щодо боргового спору між Україною та РФ.

Таким чином, зазначає Мінфін РФ, «суд виніс остаточне рішення, яке зобов'язує Україну виплатити Росії борг за єврооблігаціями в повному обсязі». Яких-небудь додаткових слухань з даного питання в Високому суді Лондона не передбачається, йдеться в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Данилюк стверджував, що суд Англії винесе рішення щодо «боргу Януковича» в квітні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: