Розслідувати катастрофу літака під Смоленськом Польщі допоможе іспанська лабораторія

Читать на русском
Прокуратура поширила повідомлення, в якому говориться, що до розслідування залучено кілька інших іноземних організацій, при цьому не уточнюється, яких саме.

Польські слідчі займаються розслідуванням катастрофи літака Ту-154 екс-президента Леха Качинського, звернулися до Лабораторії кримінальної поліції Іспанії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на польські ЗМІ.   Прокуратура поширила повідомлення, в якому говориться, що до розслідування залучено кілька інших іноземних організацій, при цьому не уточнюється, яких саме. Їм належить досліджувати уламки президентського літака і останки жертв, а також - визначити, чи немає слідів вибухових речовин.

У документі наголошується, що базується в Мадриді Лабораторія кримінальної поліції Іспанії «компетентна, має досвід в подібних випадках і всесвітньо відома».

Літак Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 чоловік, що знаходилися на борту, загинули.

Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР в 1940 році.

Проведеним розслідуванням було встановлено, що причиною аварії стало неприйняття екіпажем літака польського президента рішення про відхід на запасний аеродром в умовах поганої видимості, а також відсутність належної реакції і необхідних дій екіпажу при багаторазовому спрацьовуванні попередження і команди системи раннього попередження про зближення із землею.

Раніше поляки хочуть повернути розбитий під Смоленськом літак за допомогою прокурора Гаазького суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: