Генштаб РФ нервує через ракети на кораблях США в Чорному морі

Читать на русском
На думку росіян, американські системи протиракетної оборони становлять загрозу для європейської частини Росії. За підрахунками військових Росії, на кораблях може бути розгорнуто понад одну тисячу крилатих ракет.

Патрулювання Чорного і Балтійського морів кораблями ВМФ США, оснащених системами протиракетної оборони, змушують Росію панікувати.

Про це заявив заступник начальника головного оперативного управління генштабу РФ Віктор Позніхір, передає «Слово і Діло», посилаючись на Deutsche Welle.

На думку росіян, американські системи протиракетної оборони (ПРО) становлять загрозу для європейської частини Росії. За підрахунками військових РФ, на кораблях ПРО США може бути розгорнуто понад одну тисячу крилатих ракет.

«Патрулювання кораблів в акваторії Чорного і Балтійського морів становлять загрозу для об'єктів в європейській частині Росії, оскільки є невизначеність, зброя зараз завантажена в пускові установки - протиракети або крилаті ракети», - підкреслив Позніхір.

Військовий зазначив, що крейсери й есмінці ПРО ВМФ США, є одночасно носіями крилатих ракет «Томагавк» з дальністю польоту до 2,5 тис. км. Також він додав, що на наземних базах ПРО в Румунії і Польщі знаходяться такі ж універсальні установки. При цьому завантаження «Томагавк» може бути здійснено таємно в короткі терміни, що ставить під загрозу можливого удару «всю європейську частину Росії».

В середині лютого в НАТО заявили про розширення присутності в акваторії Чорного моря, вказавши на оборонний характер місії.

Раніше, Столтенберг анонсував засідання Ради Росія-НАТО.

Також Україна візьме участь в навчаннях НАТО в Грузії влітку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: