Дні «побиття» Ізраїлю минули — постпред США в ООН

Читать на русском
Постійний представник при ООН Ніккі Хейлі заявила, що нова адміністрація США не дозволить ображати Ізраїль та приймати резолюції, проти інтересів країни.

Постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі на полях конференції Американо-ізраїльського комітету з громадських зв'язків заявила, що Тель-Авів залишається близьким союзником для Вашингтона та запевнила у незмінній підтримці країни.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РІА Новини.

«Ми ніколи не побачимо те, що було у випадку з резолюцією 2334. Ні в кого не виникне сумнівів в американській підтримці Ізраїлю», - заявила вона, коментуючи голосування по резолюції, яка забороняє Ізраїлю будувати поселення на західному березі річки Йордан.

«Треба сказати, що всі в ООН бояться говорити зі мною на тему резолюції 2334. А я хочу, щоб всі вони знали: те, що сталося ніколи не повториться», - наголосила постпред США в ООН.

Резолюцію 2334 Хейлі назвала «ударом під дих» всім американцям, а прийняття такої за її словами, «не тільки прикро, але й соромно».

«Сполучені Штати ніколи не відмовляться від підтримки своїх друзів, а ближчих друзів, ніж Ізраїль, у США немає. Дні побиття Ізраїлю минули», - заявила Ніккі Хейлі.

«Подарунок» Обами Трампу: чому США утрималися, а Україна пішла проти Ізраїлю в ООН?Політолог розповів, чому США утрималися від голосування щодо Ізраїлю в ООН, а Україна – ні, й чи вплине результат у Радбезі на ставлення Трампа до України.

Нагадаємо, 23 грудня Рада безпеки ООН схвалила більшістю голосів проект резолюції з вимогою зупинити поселенську діяльність Ізраїлю на окупованих палестинських територіях. З 15 членів Ради безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію.

Як відомо, попередній постпред США Саманта Пауер утрималася, а не скористалася правом вето, що дало можливість її прийняти. В Ізраїлі почали вимагати пояснень від усіх країн.

Тоді, Дональд Трамп закликав накласти вето на рішення Радбезу ООН по Ізраїлю.

Під час дебютного виступу перед Конгресом американський лідер назвав відносини з Ізраїлем «непорушними» і запевнив, що їх альянс залишиться стабільним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: