Запорізький суд розгляне позов про повернення державі ЗТМК Фірташа

Читать на русском
Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі вдалося домогтися розгляду судом позову про повернення ЗТМК у державну власність.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура через апеляцію домоглася скасування рішення суду про залишення без розгляду позову про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату в сферу державного управління.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

28 березня Донецький апеляційний господарський суд (який зараз базується в Харкові) задовольнив апеляційну скаргу САП на рішення Господарського суду Запорізької області повернути без розгляду справу про розірвання договору ЗТМК і повернення комбінату повністю в сферу державного управління.

Таким чином колегія суддів ухвалила рішення повернути справу на розгляд до Госпсуду Запорізької області, який тепер окремо буде вирішувати, коли призначати такі засідання.

Прокурори подали скаргу в Донецький апеляційний господарський суд через те, що 14 лютого Госпсуд Запорізької області вирішив повернути позов без розгляду з формулюванням «у зв'язку з не зазначенням в ньому обставин, на яких ґрунтується позовна вимога».

Під час засідання представники ЗТМК намагалися відстрочити розгляд справи. Вони заявили про необхідність відкладення розгляду через неналежне інформування кіпрської «Толексіс Трейдинг Лімітед», яка долучена до справи як третя особа. Однак суд клопотання відхилив.

Нагадаємо, суд у справі директора ЗТМК Володимира Сивака було перенесено на місяць.

Раніше детективи НАБУ затримали директора ЗТМК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: