Стало відомо, який суд розглядатиме справу про держзраду Януковича

Читать на русском
Розглядом кримінального провадження про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича займатиметься один із райсудів столиці.
Віктор Янукович

Кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича в державній зраді розглядатиме Оболонський районний суд міста Києва.

Відповідне рішення було прийнято колегією Апеляційного суду Києва на засіданні у вівторок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

У поданні судді Печерського районного суду Києва зазначалося, що дана справа не може розглядатися в цьому суді, куди вона була направлена прокуратурою, оскільки, всі судді Печерського райсуду брали участь в розгляді тих чи інших питань у рамках досудового слідства у цій справі.

Прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко після рішення Апеляційного суду підкреслив, що сторона звинувачення готова до розгляду цієї справи в будь-якому суді.

Своєю чергою, адвокат Януковича Віталій Сердюк знову вказав на наявність, на його думку, порушень при ухваленні такого рішення. Під час засідання сторона захисту зазначала, що Печерський суд може розглядати це провадження і в ньому є судді, з яких можна сформувати колегію.

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі заявили, що вони володіють доказами звернення Януковича до Росії з проханням ввести війська.

Раніше військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти Януковича.

Слід також зазначити, що генеральний прокурор Юрій Луценка 14 червня 2016 року заявив, що має намір передати справу Януковича до суду до кінця 2016 року. Однак не встиг цього зробити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: