Левус не наважився запропонувати в парламенті санкційний список олігархів РФ

Читать на русском
Левус пообіцяв виступити в парламенті з ініціативою ухвалити санкційний список, в який внесуть не тільки фінансові установи держави-агресора, а й прізвища конкретних російських олігархів, які причетні до війни на сході України, однак не зробив цього упродовж тижня.

Народний депутат України Андрій Левус не виконав обіцянку ініціювати прийняття Верховною Радою санкційного списку фінансових установ та олігархів Росії.

Повідомлення про намір виступити в парламенті з такою ініціативою з'явилося на сторінці депутата у соцмережі Facebook 16 березня 2017 року, а здійснити це він планував упродовж тижня, - повідомляє «Слово і Діло».

У публікації народний обранець також висловив очікування, що всі депутати, котрі публічно заявляють про заборону російського бізнесу в Україні, доведуть свій патріотизм ділом і проголосують «за».

Але на пленарних засіданнях з 21 по 24 березня народний депутат, який є членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, так і не виступив з пропозицією ухвалити проект постанови «Про застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, які створюють реальні і/або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України».

З моменту заяви минуло дванадцять днів, що значно більше одного тижня, але парламентарій, вочевидь, і думати забув про санкційний список, що дало «Слову і Ділу» підстави говорити про порушення обіцяних строків і надати цій обіцянці статус невиконаної.

Усього в Андрія Левуса на сьогодні 21 обіцянка, дев'ять з яких депутат реалізував. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він на 80-ому місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: