У БПП виступили за відкриття ринку землі

Читать на русском
У фракції Блоку Петра Порошенка виступають за відкриття земельного ринку в Україні та вважають його драйвером позитивних змін.
Олексій Мушакфото: Главком

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Мушак назвав земельну реформу драйвером позитивних змін в економіці.

Про це повідомляє прес-служба БПП, передає «Слово і Діло».

За словами депутата, відкриття ринку землі дозволить залучити протягом найближчих 2-3 років близько 10 мільярдів доларів.

Мораторій на продаж сільгоспземель: історія питання«Слово і Діло» проаналізувало історію питання зі скасуванням мораторію на продаж сільськогосподарських земель, що діє в Україні з 2001 року.

«Ці кошти докорінно змінять чинний зараз в Україні бізнесовий ландшафт. Наразі, ми в такому становищі, що навіть 1 мільярдів доларів кредиту від МВФ примушує метушитись Верховну Раду, Президента, Кабінет Міністрів. Це, звичайно, принизливо. Але маємо сприйняти цю реальність і перетворити проблему на можливість. Очікувані інвестиції в 10 мільярдів доларів нарешті заставлять провести валютну лібералізацію», – заявив Мушак.

Крім того, депутат переконаний в тому, що важливим ефектом земельної реформи стане збільшення пропозиції товарів.

«По суті, земля – це суперліквідний товар, який можна буде купити за гривню. Це збільшить стабільність і прогнозованість валютного курсу. Як наслідок, запуск доларових інвестицій в сфери з гривневим доходом», – зазначив він.

«Таким чином, земельна реформа – це драйвер позитивних змін, які відбудуться у державі...Я вважаю, Україна має нарешті перейти від концепції короткої перспективи до підходу довгострокових благ. І якраз відкриття ринку землі – це перший серйозний крок, який запускає незворотні зміни», – додав Мушак.

Нагадаємо, у Мінфіні пообіцяли запустити земельну реформу цьогоріч.

Слід зазначити, що відповідно до моніторингу «Слова і Діла» Мушак дав 20 обіцянок, з яких 5 виконав, а 4 - провалив. Рівень його відповідальності - 25%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: